Прихильники

середа, 24 серпня 2022 р.

💙День Незалежності України💛

    💙💙 Слава Україні!💛💛 

    Сьогодні велике свято для кожного українця. День, який показує нашу жагу до свободи, нашу силу, стійкість і мужність. День, який змінив все після стількох років полону. День, за який ми довго боролися  - День Незалежності України!

    24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР ухвалила Акт проголошення незалежності України. Цей документ оголосив офіційне відновлення УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ та від'єднання від радянського союзу. Чому ми можемо тут використовувати слово "відновлення"? Ми пам'ятаємо, що у 1918 році Українська Центральна Рада видала офіційний документ - Четвертий універсал, який і проголошував незалежність України (1918 - Українська Народна Республіка). 

    Сучасна Україна є спадкоємицею великої Київської Русі, української козацької держави Військо Запорозьке, Української Народної Республіки. І підтвердження цьому можна знайти у Київському літописі 1187 року, де є перша згадка про Україну. У цьому літописі згадується про смерть переяславського князя Володимира Глібовича і як цю подію пережили переяславці: "...за ним Україна багато потужила...". В даному випадку слово Україна означає край, місцевість, територію - тобто люди, які проживали У КРАЮ Переяславському дуже тужили та плакали за своїм князем. Звідси, відповідно, з'явилася й назва нашої держави - УКРАЇНА!

    Проте навіть писемні джерела ХІІ століття не помішали московиту привласнити нашу історію, а демократія і міжнародне право - плюндрувати нашу державу. Московська орда сьогодні як ніколи показує свою кровожерливість, ненаситність та прагнення вбивати. Але, ми - українці! Ми не підкоряємося!

    Росіяни, як нація, звикли до рабства і тоталітаризму. Вони впевнені в тому, що їм нав'язує їхня керівна верхівка. Тому це зомбі, які просто фізично не можуть розплющити очі й побачити вільний демократичний світ, які не розуміють, що живуть під дулом пістолета, які бояться зробити протест навіть тоді, коли їхні демократичні права порушують. 

    Отож, нація рабів не може жити поруч із нацією волі. Нам обом затісно в цьому світі. Тому на  наступний День Незалежності у 2023 році ми маємо святкувати ще й ПЕРЕМОГУ над рашистською ордою. 

                                                                       Сміливі завжди мають щастя

                                                                              Іван Багряний "Тигролови"

   💙 Україна була, є і буде незалежною!💛



Немає коментарів:

Дописати коментар