Прихильники

понеділок, 18 липня 2022 р.

Декларація про державний суверенітет України 💙💛

Слава Україні!

    Щороку 16 липня Україна святкує проголошення державного суверенітету України, який був проголошений Верховною Радою УРСР в 1990 році. За допомогою цього документу ми стали на шлях створення незалежної та демократичної України. Що взагалі означає державний суверенітет?

    Державний суверенітет - це верховенство влади на своїй території та незалежність у міжнародних відносинах. Тобто в державі є одна єдина влада, обрана населенням, яка призначає посадових осіб та визначає права усіх державних органів (виконавчих, законодавчих, судових, силових та глави держави), що дає нам самостійну внутрішню політику. Щодо незалежності в міжнародних відносинах, то це надзвичайно важливий аспект, адже коли представники інших держав сідають з нами за стіл переговорів - це значить, що нас визнають на міжнародній арені як самостійну та незалежну державу. Самостійне ведення зовнішньої політики дає можливість не тільки заключати союзи та підписувати договори, але й обирати перспективи для нашої держави та суспільства. 

    Декларація про державний суверенітет проголошує народовладдя, самовизначення української нації, територіальне верховенство, економічну та політичну самостійність. Це один із ключових моментів державотворення, адже Україна від цього дня здобуває право самостійно вирішувати своє майбутнє.




 

Немає коментарів:

Дописати коментар